torsdag 6 oktober 2011

Maktens käftar skapar svarta hjärtan !!

Under 7 års tid har jag arbetat målfokuserat för att nå mina mål inom PartyLite. Sakta men säkert klev jag vidare mot mitt stora mål men var tvungen att ta hänsyn till min hälsa. Jag startade så småningom ett eget företag och byggde upp en stabil kundkrets som har stort förtroende för mig som konsult och ett nätverk av konsulter/ledare. På den tiden var PL ett företag med värdighet och stil under Anne Antonen och jag var så stolt att få representera detta företag. Jag stormtrivdes i min roll som konsult och ledare och jag arbetade allt mer målfokuserat för att nå mina mål som RVP.
Allteftersom arbetsbördan blev tyngre började min hälsa vackla, men jag skulle verkligen nå mitt stora mål, för då skulle jag få det så bra. Jag hade ju lyssnat på alla hur bra ekonomiskt jag skulle få det, hur mina drömmar skulle förverkligas m.m.
Den 1/11-10 var den stora dagen inne, jag blev RVP, det var en fantastisk tid och jag är tacksam för allt som jag fick uppleva då. Ganska snart började verkligheten tränga sig på och jag upptäckte att den uppmålade bilden stämde dåligt med verkligheten. Tänk om NÅGON hade berättat sanningen, då hade jag redan innan kunnat välja och mycket elände hade undvikits.
Jag jobbade väldigt hårt och fick allt större krav på mig, detta kompenserades inte i plånboken.  Min Paradislinje omsätter 12 miljoner/år och av det fick jag en väldigt liten del i plånboken.Allt detta ledde till att min hälsa började vackla allt mer och i snabbare takt pga ekonomisk oro. Jag var tvungen att dra snabbt och hårt i nödbromsen för att undvika total kollaps. En tid av undersökningar och prover tog vid. För mig gällde nu att dra ned på tempot och hitta andra inkomstkällor till mitt företag.
Jag hittade ett svenskt direkthandelsföretag som sålde heminredningsprodukter och som var uppbyggt på annat sätt och som inte konkurrerade med det jag redan hade dvs PL, tvärtom var det ett mycket bra komplement. Efter visningen lade jag in ordern, produkterna skickades hem till var och en med en faktura som skulle betalas inom 20 dagar.
Jag ringde KF och frågade om vad reglerna tillät i denna fråga, han sa då att det inte var förbjudet att arbeta med andra direktförsäljningsföretag då det råder fri entreprenörskap enl svensk lag. Jag tog för säkerhets skull upp 2 tidigare fall och han bekräftade att i dessa fall berodde det inte pga det. Han berättade de riktiga orsakerna. Däremot avrådde han mig att sälja för andra då jag sände ut fel signaler, detta kan jag förstå och respektera. Dock kvarstår faktum att jag var tvungen att öka intäkterna till mitt företag så jag kunde betala omkostnader och privata räkningar samt moms, sociala avgifter och skatt. Alla har vi olika förutsättningar ute på den öppna arbetsmarknaden, har man dessutom uppnått en viss ålder är man inte speciellt attraktiv på arbetsmarknaden, saken förbättras inte av ohälsa. Så detta alternativ var inget för mig.
Var och en av oss har än så länge rätten att se om sitt eget hus utifrån de individuella förutsättningar som råder. Detta borde vara en självklarhet och respekteras av oss alla.
Nåväl jag bestämde mig för att jag var tvungen att ta detta tillfälle och utöka mitt sortiment i mitt företag dvs min lilla mobila butik, detta var perfekt, för då kunde jag avhålla 2 visningar under ett och samma visningstillfälle. Först hade jag tänkt mig att mixa produkterna men fick snabbt klart för mig att detta inte var okej. Jag ändrade omgående mitt upplägg och första delen av visningen visar jag kuddar, plädar, porslin, handdukar, smycken, tavlor m.m. Andra delen koncentrerar jag mig på PL, berättar story, ljusslötsel, skickar runt ljus att dofta på. Berättar hur beställningen går till, aktuella flyers m.m Eftersom kunderna får en faktura från L&R som ska betalas inom 20 dagar är det inte samma kassa under kvällen, vilket både hörs och märks.
Nästa steg var att bjuda hem mina ledare som bor i närheten för att informera om mitt utökade sortiment och orsaken till detta beslut. Detta pga att våra värdinnor och gäster korsar våra vägar ganska ofta och jag ville förbereda dom så att dom var förberedda om dom skulle få höra det på bakvägar. Det vet vi ju alla hur resultatet blir i " viska tysten leken" Jag ville dom skulle höra det från mig. Något jag också tog upp var att jag inte ville rekrytera dom då jag kunde bli anklagad för aggressiv rekrytering och jag var inte intresserad av att förstöra det jag byggt upp under 7 års tid.
En del av dom såg nog samma möjlighet som jag och kontaktade kundtjänsten hos L&R en av dessa ledare uttryckte starkt att hon ville hamna hos mig. Vi tog upp detta och bestämde att vid våra PL möten var det endast ämnen rörande PL som skulle tas upp och jag skulle fortsätta coacha som vanligt. Jag ville vara ärlig mot alla, dom skulle höra det av mig, det var min enda avsikt. Sen att andra utnyttjade situationen och stack dolken i ryggen på mig är bara att beklaga.
Det enda som var viktigt för en del var att jag svikit linjen, dom struntade högaktningsfullt i att det fanns fler väl grundade orsaker.De konsulter jag ställt upp mest för svek mig mest, det svider, men jag tänker aldrig mer sätta av så mycket egen tid och hjälpa personer med sin personliga utveckling, hjälpa dom med sin förmåga att tro på sig sjäva.
När KF fick klart för sig att jag verkligen tagit steget blev han som förbytt, det var hotelser, varningsbrev m.m Jag sa rakt ut till honom när han pratade nedvärderande om mina konsulter att han körde med Gestapo metoder. Jag skulle inte få vara med på några RVP möten för där yppades företagshemligheter. Måste säga att det är absolut dom sämsta affärsmöten jag suttit med i. Sista mötet jag var med på hade vi RVP enats i ett ärende och KF var av annan åsikt, då skriker han följande " vad är det med er? har ni mens hela bunten " detta säger allt om den attityd KF besitter. Är detta förenligt med god etik hos en försäljningsdirektör ? Sådana diskriminerande möten betackar jag mig att delta i. Har fått rådet att stämma honom för didkriminering och när man läser det senaste gällande domstolsbeslut så ligger han pyrt till.
Jag försökte upprepade gånger få honom att förstå min pressade situation. Eftersom direktörstiteln inte gav vad som utlovats och  det faktum att min kropp inte under några som helst omständigheter skulle orka med samma hårda arbete hade jag inget val.
Jag skrev ett brev i maj och avtackade mig titeln och trodde att i och med det så skulle det bli lugnt, för vi är ju så många som arbetar med andra företag inom direkthandeln. Ack vad jag bedrog mig, han sa att jag inte kunde avtacka mig titeln, vilket är fel enl min advokat. Jag stod på mig och sa att eftersom jag sänder ut fel signaler som RVP och jag måste öka mina inkomster så har jag inget val. Jag kan inte betala mina räkningar med en titel och jag kan inte handla mat med en titel.
Under hela den här tiden har jag haft bra personlig försäljning förutom i augusti då det blev en massa avbokningar pga att KF spridit ut rykten att jag är avstängd sedan maj månad. Detta har drabbat både konsulter och gäster, samma utsaga har även berättats för övriga RVP.
Detta är förtal och ytterligare en åtalspunkt.
Vi bestämde att vi skulle ha ett möte, första gången ställde PL in och adra gången ville dom jag skulle flyga till Helsingsfors flygplats och tillbaka. Jag var tvungen att tacka nej till mötet pga inbokad visning samma kväll och skulle inte hinna hem. Jag var mycket angelägen att avhålla alla mina inbokade visningar eftersom jag skulle genomgå en operation och bli sjukskriven efteråt. Jag föreslog nytt datum och att övriga RVP skulle få delta samt ett mötesprotokoll. Har ej fått svar på det än. Däremot fick jag en blombukett på min födelsedag den 21/8 från hela PL-teamet, veckan därpå alla nya höstprodukter i egenskap som RVP ???? 2 veckor senare får jag en uppsägning av mitt avtal med PL. Jag har inte begått något brott, jag har hela tiden agerat lojalt mot de företag jag arbetar för.
Jag är rak, ärlig och ambitiös och hela tiden noga med den etiska och moraliska aspekten. Jag vårdar mina kunder väl och har gott rykte.
För att skatteverket ska bevilja F-skatt sedel krävs ofta att fler samarbetspartner är kopplade till just ditt blivande företag. detta för att minimera sårbarheten och risken för konkurs.
Eftersom så många andra PL konsulter/ledare arbetar med andra företag kunde jag inte förstå detta agerande, därför kopplade jag in advokat. Tyvärr visar det sig att avtalet är mycket olustigt och enl advokaten skulle han avråda alla att skriva under detta avtal.
Tänk dig själv att du ger din själ och bygger upp ett stort nätverk av kunder och konsulter, din familj stöttar dig och hjälper till och till sist har du skapat ett livsverk och en verksamhet för framtiden. Då kan PL när som helst utan anledning säga upp ditt avtal med 1 månads uppsägningstid, utan att behöva ange orsak, det behöver inte ens finnas en orsak. Med det kapar dom kostnaderna för dig och dom håvar in alla pengar som din verksamhet omsätter.
Du får inte ett öre, du är helt plötsligt inte värd ett öre, HEMSKT AGERANDE mot sina konsulter. Inte nog med det, PL har alltid ståtat med att vara ett rättvist företag så när en RVP tappar status går linjen tillbaka till ursprungslinjen, i vårt fall Magi linjen. Jag har anteckningar kvar från ledarmöten med Anne Antonen där detta beskrivs på ett klart sätt. En av PL stolthet har varit våra pelare, dessa håller på att vittras sönder nu i händerna på KF.
För nu ska PL frångå rättvisa genom att placera alla mina ledare på första nivå under en av mina andra ledare på första nivån. Allt detta för att KF så desperat måste ha ut en RVP, dvs hon åker snålskjuts på andra människors idoga arbete under flera år. Där har ni anledningen till att PL sagt upp avtalet med mig.
Alla andra måste kämpa sig dit själva, eller är det någon mer som fått stabila färdiga enheter av KF till sin blivande linje ? Om inte, tror ni att ni någon gång kommer att få det ?? Jag undrar hur ledningen tänker gällande rättvisa, röda hjärtan etc. En gång i tiden fick vi hjärtan av KF, ena sidan var röd, den andra svart, han talade om att i PL gällde bara röda hjärtan, inte svarta.
Idag är det tvärtom, för jag vet då inte en enda som fått så mycket serverat på silverfat som hon kommer att få. Har också mycket svårt att förstå hur man har samvete att ta åt sig äran av andras idoga arbete, jag skulle skämmas ögonen ur mig. Tänk att gå upp på scen och hedras som ny RVP och veta att hälften av linjen har inte jag själv byggt upp, känner man sig värdig hedringen då ?
Kanske dags för uppsägning på annan position så PL får tillbaka sin stil och värdighet och där röda hjärtan får råda.
Det är svårt med en spelevink utan värdighet på posten som försäljningsdirektör.
From den 31/10 arbetar jag inte längre med PL och kommer aldrig någonsin ge dom en enda sekund av mitt engagemang. Jag har hittat fantastiska samarbetspartner på en helt annan nivå och inga som helst "ruggiga" avtal. Här är alla medvetna om att fler aktörer samarbetar med mitt företag och det är inga som helst problem.
Det är så det ska fungera, dvs vår frihet att ansvara över vårt eget liv ska råda.
Idag är jag glad över att jag vaknat och ser med öppna ögon på det som varit och hänt.
Mín framtid ser ljus ut även om det är tufft nu. Jag är på väg mot en ny utbildning som jag kan utveckla mitt företag med och jag har underbara samarbetspartner. Det viktigast av allt är att utan allt stöd från konsulter/ledare,kunder, värdinnor, vänner över hela landet hade jag nog gått under, då jag var skör redan innan eländet började. TACK  säger jag till er UNDERBARA medmänniskor. Till er andra som dömt mig ohörd ger jag ett gott råd, ta reda på fakta, sätt dig själv in i situationen, tänk efter hur du skulle agerat i samma situation. Det brukar hjälpa att se saker ur en human synvinkel, allt blir så mycket bättre då. För ingen mår bra i en hård, kall fördömande värld. Detta inlägg avslutar min blogg Paradislinjen.